Christoffel XL

Bescherming van uw grotere kunst voorwerpen

Beschermt meerdere schilderijen tegelijkertijd

Net als zijn broers: I-II-III-IV en de 3D biedt deze transportbox bescherming tijdens het vervoer van schilderijen die voor een tentoonstelling, restauratie of verhuizing moeten worden getransporteerd. Bijzonder ten opzichte van de andere Christoffel I-II-III-IV is dat in de Christoffel XL meerdere schilderijen tegelijk getransporteerd kunnen worden. De Christoffel XL voldoet uiteraard volledig aan de hoge eisen die de kunstwereld aan transporten stelt.

Interieur
Ter bescherming van de schilderijen wordt de binnenzijde van de Christoffel XL standaard uitgevoerd met een LD29 foam laag die, op verzoek, kan worden bekleed met vilt. Met de fixatiearmen die ook voorzien zijn van het FB20 sluitsysteem kunnen de schilderijen vastgezet worden. De fixatiearmen zijn voorzien van een krimphoes. Hierop kunnen schuimdelen geplaatst worden die het schilderij beschermen en opsluiten. Er kan gekozen worden voor een uitvoering met een 270 graden draaibaar scharnier, of bij de standaard versie een afneembaar deksel. Om schade aan box en inhoud te voorkomen heeft de box géén uitstekende delen.

Veilig Kunsttransport

Christoffel XL beschermt schilderijen tegen stof, vocht en mechanische invloeden zoals trillingen. Voor extern gebruik kan naar wens een gebufferd frame voorzien van “gedempte” wielen onder de box geplaatst worden. Bij de maatvoering van de box is rekening gehouden met de standaard transportmaat van 1200 mm en een deurbreedte van 80 cm.

Bescherming

Het stof- en spatwaterbeschermende sluitsysteem FB20 biedt de beste bescherming voor al uw transporten en zorgt bij vertrek en aankomst voor razendsnelle montage en demontage zonder gereedschap. Om schade te voorkomen heeft de box géén uitstekende delen. De mogelijkheid om de Christoffel XL onbevoegd te openen wordt voorkomen door het sluitsysteem te voorzien van locking pins die de sloten vergrendelen.

Maatwerk

Grote kunstinstellingen gebruiken onze Christoffel Serie voor zowel het vervoer als ook opslag van kostbare kunstwerken. Meer weten over de mogelijkheden?

Fawic heeft veel ervaring in verpakking voor de kunstsector. Grote kunstinstellingen gebruiken onze Christoffel Serie voor zowel het vervoer als ook opslag van kostbare kunstwerken. Meer weten over de mogelijkheden? Onze experts helpen u graag.