Christoffel 3D

Optimale bescherming voor uw 3D voorwerpen

Beschermt kunstwerken en sculpturen

De Christoffel 3D beschermt kunstwerken en sculpturen tegen klimatologische en mechanische invloeden. Bij de maatvoering van de box is rekening gehouden met de standaard transportmaat van 1200 mm. Het stof en spatwater beschermende sluitsysteem FB20 biedt de beste bescherming voor al uw transporten en zorgt bij vertrek en aankomst voor razendsnelle montage én demontage zonder gereedschap. Om schade te voorkomen heeft de box géén uitstekende delen.

Drukpunten en koppelplaatsen
Het omkleden van het kunstwerk met de 3D-box geschiedt in lagen. De start begint met het plaatsen van het bodempaneel. Per laag worden vier wanden geplaatst met aan de binnenzijde een fixatiesysteem. Dit systeem bestaat uit in hoogte en lengte verstelbare armen voorzien van koppelingen. Dit geeft grote vrijheid in de keuze van druk- en aankoppelpunten. Afhankelijk van de zwaarte van het object kunnen meerdere armen geplaatst worden. De armen zijn bekleed met een kunststof krimpkous. Daarover worden contourschuimdelen geplaatst. Deze schuimdelen zijn te verdraaien zodat drukpunten op de sculpturen voorkomen worden en krachten worden verdeeld over een bredere oppervlakte. Met het plaatsen van het deksel is de box transport gereed. Met de Christoffel 3D worden de inpaktijden enorm teruggebracht.

Beveiligd Kunsttransport

De mogelijkheid om Christoffel 3D onbevoegd te openen wordt voorkomen door het sluitsysteem te voorzien van locking pins die de sloten vergrendelen.

Offerte aanvragen?

De 3D is de derde telg uit de Christoffel serie. Net als zijn broers: I-II-III-IV en de XL biedt deze transportbox bescherming tijdens het vervoer van kunstwerken die voor een tentoonstelling, restauratie of verhuizing moeten worden getransporteerd. Bijzonder ten opzichte van de andere boxen is dat in de Christoffel 3D driedimensionale kunstwerken en sculpturen getransporteerd kunnen worden. De Christoffel 3D voldoet volledig aan de hoge eisen die de kunstwereld aan transport stelt.

Fawic is gespecialiseerd in het maken van maatoplossingen voor verpakking van kunst tijdens transport of opslag. Vraag onze experts naar de mogelijkheden.