Besparen op transportkosten

De transport verpakking van Fawic is niet alleen oersterk, maar ook lichtgewicht. Dat betekent dat de verpakking niet alleen langer meegaat, maar ook minder transportkosten met zich meebrengt. Het verminderde aantal kilo’s, maar met name het gereduceerde volume, is aanzienlijk.

Rekenvoorbeeld besparing op transportkosten

Eén van onze klanten heeft berekend hoeveel hij kan besparen op de transport- en verpakkingskosten voor de regelmatige verzendingen. Deze berekening is gemaakt op basis van producten met een volume van 70m3, verpakt in vier houten kisten

Houten kisten:

Kosten van de houten kisten € 8500,-

Fawic FB20 set:

Kosten duurzame en herbruikbare Fawic FB20 set kost ca. € 30.000,-

Retouren met de Fawic set met gebruik van collapsible functie 1 kist van ca. 12 m3. ( = besparing van volume op retourtransport van 58 m3)

De berekende besparing

De klant berekende een break even point bij 6 shipments.

Besparingen bij:

12 shipments ca. € 27.000,-
24 shipments ca. € 52.000,-
36 shipments ca. € 77.000,-
48 shipments ca. € 102.000,-

Maatwerk High-Tech verpakking en Besparen

Duurzame en innovatieve transportverpakkingen van Fawic zijn uitermate geschikt voor het veilig vervoeren van kostbare en technologische apparatuur. Wilt u ook besparen op uw transportkosten? Dankzij onze sterke en lichtgewicht constructies bespaart u met onze retourverpakkingen ook op uw transportkosten. Wij berekenen graag de terugverdientijd voor u. Vraag het onze experts.