Klimaatkamer

Makkelijk en snel te verplaatsen depot

 

Onze klimaatkamers kunt u als hulpmiddel gebruiken voor quarantaine of klimatologische doeleinden. Het is tevens mogelijk om een stikstofgenerator aan te sluiten. De installaties hiervoor worden niet door ons geleverd of gemonteerd. Deze zullen met name vanwege service en onderhoud door een plaatselijke/regionale firma geleverd en aangesloten moeten worden. Wel kunnen wij de door hen aangegeven aansluitpunten aanbrengen.

Heeft u vragen over onze klimaatkamer? Neem dan contact met ons op zodat wij u verder kunnen helpen.

De mogelijkheden

  • Wij kunnen de kamer naar uw wensen produceren.
  • De opbouw duurt slechts 10 tot 15 minuten. 
  • Hij is mobiel in het gebruik en kunt op en afbouwen wanneer u wilt.

Optimale opslagruimte

Voor diverse musea hebben wij demontabele klimaatkamers geproduceerd met ons FB20 systeem. Een soortgelijke kamer wordt voor het archeologisch depot in de gemeente Vlaardingen gebruikt. Deze kamer wordt gebruikt om bodemvondsten op te slaan en door middel van klimaatbeheersing op een bepaalde temperatuur en luchtvochtigheid gehouden. De kamers hebben geen bodem uit ons systeem maar worden door middel van een cel-rubber afgesloten op een gladde vloer. Deze klimaatkamers zijn ook geschikt voor het opbouwen van een zuurstofarme ruimte. Indien gewenst kunnen wij aansluitingen plaatsen waarop men een stikstofgenerator kan aansluiten waardoor een zuurstofarm klimaat gecreëerd wordt.

Archeologisch depot

Onze klimaatkamers kunnen als hulpmiddel gebruikt worden om als archeologisch depot te voldoen aan de voorgeschreven Europese norm met condities voor klimaatomstandigheden in depotruimten (18 °C en 30% luchtvochtigheid). Onze klimaatkamers zijn demontabel op te bouwen in een bestaand pand en kunnen twee luchtstromen van elkaar scheiden.

Maatwerk High-Tech verpakkingen

Duurzame en innovatieve transportverpakkingen van Fawic zijn uitermate geschikt voor het veilig vervoeren van kostbare en technologische apparatuur. Wilt u ook besparen op uw transportkosten? Dankzij onze sterke en lichtgewicht constructies bespaart u met onze retourverpakkingen ook op uw transportkosten. Wij berekenen graag de terugverdientijd voor u. Vraag het onze experts.