Cookies
Essentieel
Analyse
Om deze website te verbeteren maken we gebruik van (anonieme) cookies. Bekijk ons privacy statement voor meer informatie
Privacy Instellingen

Klimaatkamer

Makkelijk en snel te verplaatsen depot

 

Onze klimaatkamers voldoen aan de Europese normen. De kamer kunt u als hulpmiddel gebruiken voor archeologische doeleinden. Het is tevens mogelijk om een stikstofgenerator aan te sluiten. De installaties hiervoor worden niet door ons geleverd of gemonteerd. Deze zullen met name vanwege service en onderhoud door een plaatselijke/regionale firma geleverd en aangesloten moeten worden. Wel kunnen wij de door hen aangegeven aansluitpunten aanbrengen.

Heeft u vragen over onze klimaatkamer? Neem dan contact met ons op zodat wij u verder kunnen helpen.

De mogelijkheden

  • Wij kunnen de kamer naar uw wensen produceren.
  • De opbouw duurt slechts 10 tot 15 minuten. 
  • Hij is mobiel in het gebruik en kunt op en afbouwen wanneer u wilt.

Optimale opslagruimte

Voor een museum in Rotterdam hebben wij een demontabele klimaatkamer ontwikkeld uit ons FB20 systeem. Een soortgelijke kamer wordt voor een archeologisch depot in de gemeente Vlaardingen gebruikt. Deze kamer wordt gebruikt om bodemvondsten direct na opgraving in op te slaan en door middel van een ontvochtiger te drogen. Deze kamer heeft geen bodem uit ons systeem maar wordt door middel van een cell-rubber afgesloten op een gladde vloer. Deze klimaatkamer is ook geschikt voor het opbouwen van een zuurstofarme ruimte. Het is namelijk mogelijk om door een stikstofgenerator aan te sluiten, een zuurstofarmklimaat te creëeren.

Archeologisch depot

Onze klimaatkamers kunnen als hulpmiddel gebruikt worden om als archeologisch depot te voldoen aan de voorgeschreven Europese norm met condities voor klimaatomstandigheden in depotruimten (18 °C en 30% luchtvochtigheid). Onze klimaatkamers zijn demontabel op te bouwen in een bestaand pand en kunnen twee luchtstromen van elkaar scheiden.

Heeft u vragen of specifieke wensen voor uw klimaatkamer? Neem contact met ons op.