FS HD30 Serie lichtgewicht containers

Applications

Container met 30 mm sandwichpanelen

In deze reeks containers worden geen aluminium verbindingsprofielen gebruikt, maar worden de panelen grotendeels gelast tot één cocon. De sandwichpanelen van 30 mm worden aan de zichtzijde halfrond afgedicht, waardoor men niet in de honingraat kern kijkt. Deze containers zijn met name geschikt voor toepassingen waarbij gewicht een issue is. De deuren van de container zijn afsluitbaar d.m.v. een 4-tal sloten met gelijke sleutels. De container staat op een lichtgewicht aluminium pallet, waardoor de container eenvoudig met een heftruck (voorzien van lange lepels) te tillen en te verplaatsen is.

Aan één zijde is de pallet voorzien van wielen. Indien de container aan de tegenoverliggende zijde iets gelift wordt met een palletwagen, laat deze zich wegrollen (getest: 1 persoon verplaatst 3 ton gewicht). Aluminium is lichter, maar ook zachter dan staal. Indien een stevigere constructie dan aluminium gewenst wordt, kan de container ook voorzien worden van een elektrolytisch verzonden stalen bodem. Het geheel wordt daardoor ca. 175 kg zwaarder.

Maatwerk

Het is ook mogelijk de box te voorzien van een frame voor opslag van reserveonderdelen.

"Fast and reliable transport solution!

Fawic Shacks are like our race Cars – strong and solid with maximum performance and minimum weight for the most successful transport results. They full fill our requirements for a fast and reliable transport solution!

Jens Hage Lauer
Motorsport Logistiek Equipment & Transport EMW 23 Porsche

Geschikt voor zeecontainer en vliegtuigpallet

De container hierboven zonder topbox set is voorzien van een aluminium bodem en heeft slechts een gewicht van 345 kg. Deze container past met zijn afmetingen (3007x2300x2160 mm) perfect in een zeecontainer. Verder past hij ook op een vliegtuigpallet (PMC pallet). Op het vliegtuigpallet wordt de container vastgezet met een net, waardoor certificering van de container niet nodig is.

FS HD30 op maat gemaakt

Om de ruimte van het vliegtuig volledig te benutten, bieden wij ook een topbox set aan, bestaande uit twee kisten, die de contouren van het vliegtuig volgen. De rechthoekige topbox met afmetingen 2980x1100x770mm en de topbox met schuine zijden met afmetingen 2980x1100x770/250mm. De bodem is aan de voorzijde voorzien van een airline track. Hierdoor is de inhoud makkelijk te fixeren en is de container indien gewenst, te voorzien van een tussenbodem.

Case: Porsche kiest voor FS HD30

Bescherming van het kostbare materieel in een herbruikbare, duurzame transportverpakking én een besparing van de transportkosten waren doorslaggevend voor Porsche om voor de unieke FS HD30 te kiezen. De racematerialen kunnen nu makkelijk per zeecontainer of vliegtuigcontainer getransporteerd worden. De FS HD30 is een sterke transportcontainer met 30mm sandwichpanelen op een lichtgewicht aluminium pallet. Het totale gewicht is daardoor slechts 345 kg. Door de afmetingen past de FS HD30 perfect in een zeecontainer of op een vliegtuig pallet (PMC pallet).

Maatwerk High-Tech verpakkingen

Duurzame en innovatieve transportverpakkingen van Fawic zijn uitermate geschikt voor het veilig vervoeren van kostbare en technologische apparatuur. Wilt u ook besparen op uw transportkosten? Dankzij onze sterke en lichtgewicht constructies bespaart u met onze retourverpakkingen ook op uw transportkosten. Wij berekenen graag de terugverdientijd voor u. Vraag het onze experts.