Schilderijbox Christoffel® I – II – III – IV

Bescherming voor uw schilderijen

Schilderijbox Christoffel® I - II - III - IV

De schilderijbox Christoffel® beschermt schilderijen tijdens transport en opslag in depot. Voor de Christoffel® werd een speciale transporttool ontwikkeld die het kantelen van de kist voorkomt en tillen en verrijden aanzienlijk vergemakkelijkt en veiliger maakt.

Bij de maatvoering is rekening gehouden met de standaard transportmaten en een maximale deurbreedte van 80 cm. De panelen bezitten een uitmuntende isolerende kwaliteit. Het stof en spatwater beschermende FB20 sluitsysteem biedt optimale bescherming van uw kunsttransporten en zorgt bij vertrek en aankomst voor eenvoudige montage en demontage. Christoffel® is zowel verkrijgbaar in een geïsoleerde als een niet geïsoleerde versie. De Christoffel® voldoet volledig aan de hoge eisen die de kunstwereld aan transporten stelt.

Variabel van binnen, hanteerbaar van buiten

De Christoffel® is ontwikkeld voor het verticaal vervoeren van schilderijen. Hierdoor is de positie van het schilderij bij zowel het verpakken, het transport en de expositie altijd dezelfde. De boxen zijn voorzien van een gebufferd frame, dat het schilderij beschermt tegen buitensporige mechanische invloeden. Het gebufferde frame is voorzien van een mechaniek dat in breedte en hoogte verstelbaar is. De schilderijbox is aan de binnenzijde voorzien van hoogwaardige isolatiepanelen die, samen met een hygroscopische laag, zorgen dat het schilderij beschermd wordt tegen extreme temperatuurschommelingen en condensvorming.

Veilig kunsttransport

De schilderijbox Christoffel® beschermt schilderijen tegen klimatologische invloeden, temperatuurwisselingen, stof, vocht en mechanische invloeden zoals trillingen en schokken. Meer weten? Neem gerust contact met ons op.

Offerte aanvragen?

De Christoffel® is verkrijgbaar in 4 standaard formaten. De hoogte en lengte van de boxpanelen zijn gelijk, waardoor de transportbox geschikt is voor transport van zowel portret als landscape formaten. U kunt bij ons altijd vrijblijvend een offerte aanvragen.

Fawic heeft veel ervaring met het ontwerpen van oplossingen voor transportverpakking voor kunstwerken. Samen met uw conservator bekijken we de beste oplossing voor een veilig vervoer van uw kunststukken.